Facebook bedrijfsmanager

Het stappenplan voor het opzetten van de Facebook bedrijfsmanager en verlenen van toegang aan NUEVO

1. Het aanmaken van de Facebook bedrijfsmanager

 

Stap 1: surf naar business.facebook.com

Zorg dat je op Facebook bent ingelogd en surf naar https://business.facebook.com.

Stap 2: maak een account aan

Klik rechtsboven op ‘Account maken’.

Stap 3: vul je gegevens in

Op het eerste scherm vul je je bedrijfsnaam en accountnaam in. Vul daarnaast je eigen naam in en het zakelijke e-mailadress dat je wilt koppelen aan de bedrijfsmanager. Klik daarna op ‘Volgende‘.

Op het volgende scherm vul je de bedrijfsgegevens in. Als je de bedrijfsmanager wil gebruiken voor adverteren, dan selecteer je onder het kopje ‘Zakelijk gebruik’ de optie ‘Eigen goederen of services promoten‘ aan. Wanneer je alles ingevuld hebt klik je op ‘Verder‘.

Stap 4: e-mailadres bevestigen

Je bedrijfsmanager account is nu aangemaakt, maar het e-mailadres moet nog wel bevestigd worden. De bevestigingsmail ontvang je op het aangegeven zakelijke e-mailadres uit stap 3.

In de e-mail klik je simpelweg op ‘Nu bevestigen‘.

Gefeliciteerd, je hebt nu een Facebook Bedrijfsmanager-account! De volgende stap is:

 

2. Een Facebook advertentieaccount maken

 

Stap 1: log in op business.facebook.com

Log in op https://business.facebook.com.

Stap 2: ga naar Bedrijfsinstellingen

Op de overzichtspagina van je bedrijfsmanager klik je rechtsboven op ‘Bedrijfsinstellingen‘.

Stap 3: advertentieaccount aanmaken

Links in het menu onder het kopje ‘Accounts’ klik je op ‘Advertentieaccounts‘. Daarna klik je op ‘Toevoegen‘ en kies je voor ‘Nieuw advertentieaccount aanmaken‘.

In het eerste scherm kies je een naam voor je advertentieaccount. Stel de juiste tijdzone en munteenheid in en klik op ‘Volgende‘.

In het volgende scherm kies je het bedrijfsmanager account waaraan je het advertentieaccount wil koppelen. Klik daarna op ‘Maken‘.

Vervolgens selecteer je de persoon (of personen) die je wil toevoegen aan het advertentieaccount. Wanneer je meerdere personen toegang gegeven hebt tot je bedrijfsmanager, dan krijg je deze ook te zien in de lijst. Geef de persoon beheerderstoegang voor volledig beheer van het advertentieaccount. Klik vervolgens op ‘Toewijzen‘.

Je advertentieaccount is nu aangemaakt! Je dient nog wel een betalingsmethode toe te voegen voordat je kunt adverteren.

Stap 4: betalingsmethode toevoegen

Klik linksboven op ‘Bedrijfsinstellingen‘. Vervolgens klik je links onder het kopje ‘Instellingen’ op ‘Instellingen‘.

Links in het menu klik je op ‘Betalingsinstellingen‘. Daarna selecteer je de button ‘Betalingsmethode toevoegen‘.

In het volgende scherm kies je de betalingsmethode die jouw voorkeur heeft. Facebook biedt hierbij de mogelijkheid voor het koppelen van een Creditcard, een Paypal account of een bankrekening met automatische afschrijving. Selecteer de betaalmethode en vul de benodigde gegevens in. Klik vervolgens op ‘Doorgaan‘.

Gefeliciteerd, je hebt nu een Facebook Advertentieaccount! De volgende stap is:

 

3. NUEVO toegang geven tot je bedrijfsmanager

 

Stap 1: log in op business.facebook.com

Log in op https://business.facebook.com.

Stap 2: ga naar Bedrijfsinstellingen

Klik linksboven op de knop ‘Bedrijfsinstellingen’. Zie je deze niet direct? Dan vind je de optie ook door rechtsboven op het hamburgermenu te klikken en in de rechterkolom op ‘Bedrijfsinstellingen‘ te klikken.

Stap 3: Pagina toevoegen

In het linkermenu onder de kop ‘Accounts’ klik je op ‘Pagina’s‘. Vervolgens klik je op de knop ‘Toevoegen‘ en ‘Een pagina toevoegen’. Daarna kies je de pagina en klik je op ‘Pagina toevoegen’.  

 

 

Stap 4: NUEVO toevoegen

In het linkermenu onder de kop ‘Gebruikers’ klik je op ‘Personen‘. Vervolgens klik je op de knop ‘Toevoegen‘.

Om NUEVO toegang te verlenen voer je het e-mailadres reinier_RH@hotmail.com in. Vink ‘Beheerderstoegang‘ aan en klik op ‘Volgende‘.

Op het volgende scherm kies je de bedrijfsmiddelen waartoe je NUEVO toegang wil verlenen. Om voor jullie te kunnen adverteren hebben wij toegang nodig tot het advertentieaccount en de pagina. Selecteer onder ‘Pagina’s‘ de pagina waaraan je ons wil toevoegen. Vervolgens vink je rechts aan welke toestemmingen je ons wil verlenen. Je kan ons beheerderstoegang verlenen, maar ‘Inhoud publiceren‘ is voldoende.

Onder ‘Advertentieaccounts’ selecteer je het account waarop wij kunnen adverteren. Vink hierbij links ‘Advertentieaccount beheren‘ aan. Als je gekoppelde catalogi of apps hebt kun je ons hiertoe ook toegang verlenen. Heb je al het benodigde aangevinkt? Klik dan op ‘Uitnodigen‘.

Vervolgens krijg je een bevestiging dat de uitnodiging is verstuurd. In het overzicht staat de uitnodiging ook op ‘In behandeling’.

Gefeliciteerd, je hebt NUEVO toegang verleend tot de Facebook Bedrijfsmanager en de samenwerking kan beginnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Interessant artikel? Deel het via: